sunnuntai 2. elokuuta 2009

Jamiraportti!

Sää helli ydinvoiman vastustajia 29. 7. Ydinvoiman vastaiset jamit pyörähtivät käyntiin hieman hitaasti ihmisten saapuillessa paikalle hieman tiputellen. Tilaisuus aloitettiin taiteilemalla kylttejä ohjaamaan laajan Stavangerin puiston laidoilta ihmiset oikeaan jamilokaatioon. Sormivärimaalaus oli hauskaa ja suurilla pensseleillä ei päässyt kukaan ottamaan maalailua liian vakavasti. Suuret pensselit todettiin myös yhdessä perfektionistin kauhuksi.

Kyltityksen ja viimeisten julisteiden levittelyn jälkeen aloitettiin varsinainen kokous. Paikalle oli saapunut kylliksi viisasta ja päätäntäkykyistä väkeä, että kokouksessa saatiin paljon aikaan. Tärkeimpänä varmasti oli toimintaryhmän nimen vahvistaminen. Todettiin, että aiheesta oli keskusteltu sekä edeltävissä kokouksissa, että tarjottu mahdollisuutta ilmaista mielipide sekä sähköpostilistalla, että facebookin ryhmässä, joten saavutettu konsensus oli ilmeisesti riittävän mieleinen kaikille. Nimeksi tulikin siis uljaasti Vaihtovirtaverkko.



Kokouksen muita tärkeimpiä puheenaiheita olivat Reclaim the Street - tapahtumaan osallistumisen suunnittelu, sekä ideointi Kansalaistapahtumaa varten. Kiitos Johanneksen ja Jukan, paljon uusia ajatuksia saatiin taas koottua. Tärkeäksi näyttää muodostuvan sekä aikataulu, joka on vähintäänkin kiihkeä, että osallistujien haaliminen. Luonnollisesti myös rahoituksen hoitaminen mielekkäällä ja toimivalla tavalla oli asialistalla. Keskusteltiin siitä, onko rahoituksen "järjestelyavun" pyytäminen MaanYstäviltä hyvä ajatus. Kokous kannatti sitä, vaikka sähköpostilistalla aiheesta on esiintynyt myös eriävä näkemys.



Ankaran kokoustamisen jälkeen alkoi ilonpito. Musikantit, joiden osallistumisesta olemme ikuisesti kiitollisia, ilmestyivät juuri sopivasti kokouksen loppumetreillä, joten soitanta, laulanta, tilataiteilu ja Samun paikalle tuoma sirkustemppuilu rakensivat melkoiset bileet. Allekirjoittanut ei ainakaan ollut koskaan nakellut varsinaisia jonglöörin palloja, keiloja tai mitään muitakaan Samun mukanaan tuomista moninaisista jännittävyyksistä.



Tilataiteeksi tehtiin jälleen verkot. Vaihtovirtaverkkojen tarkoitus on olla näkyvillä viikon verran. Mutta edellisen verkon antama kokemus osoittaa, että ne pysyvät kohtuullisessa kunnossa pidempäänkin. Harjulle rakennettu verkko päätettiin nimittäin jättää selityksineen paikalleen rallien yli. Maanantaina 3. 8. on tarkoitus käydä katsomassa, miltä verkko näyttää ja pitäisikö siitä jo tässä vaiheessa luopua.



Verkkojen punonta kirvoitti uteliaita katseita ja toivommekin hartaasti, että ohikulkijat pysähtyvät niitä tutkailemaan. Samoin soitanta houkutteli aika ajoin paikalle jokusen uteliaan. Kaiken kaikkiaan osanotto ei ollut aivan valtaisaa, mutta hauskaa oli sitäkin enemmän.

Ahneina jäämme odottamaan seuraavaa, eli Vehkalammen puiston kokousta. Sinne tilataiteilemme pajusta maapalloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti