perjantai 31. heinäkuuta 2009

Stavangerin puiston 15. 7. 2009 kokouksen ”pöytäkirja”

1. Todetaan, että läsnä on Hanna Nyström, Harri Mulari ja Hanna Era.

2. Todetaan, ettei kokouksen tarvitse järjestäytyä sen tarkemmin, koska on vain kolme osallistujaa.

3. Pohditaan nimiä.
Ehdotettu on Vaihtovirtaa, Vastavirtaa, Vastavirtaverkkoa jne. Näistä eniten kannatusta saa virtaa ja verkko yhdistävä Vastavirtaverkko. Arvellaan, ettei nimestä voine päättää näin pienellä porukalla, mutta nimen nopea valitseminen olisi olennaisen tärkeää – tiedotusta ja osallistujien kutsumista tapahtumiin on vaikea aloittaa, niin kauan, kuin nimi puuttuu. Annetaan nimen päättämiseen aikaa heinäkuun loppuun.

4. Skipataan edellisen pöytäkirjan lukeminen, koska HannaE on unohtanut printata semmoiset matkaan.

5. Pohditaan toimintatapoja. Todetaan, että väkeä tarvitaan lisää. Siihen päätetään heti puuttua avaamalla kamppis ydinvoiman vastaisilla jameilla – sieltä voisi saada lisää innostuneita jakamaan työtehtäviä.

Ydinvoiman vastaiset Jamit!
-> Stavangerin puistossa 29. 7. klo 18 alkaen
-> Kaikki houkuttelevat mukaan parhaansa mukaan tuntemiaan muusikoita. HannaN lupautuu pyytämään jopa ihan lähintä piiriään.
-> Todetaan, että flaikku ja julisteet tapahtumasta täytyy saada jakoon mahdollisimman nopeasti. HannaE tekee. Pyydetään apua flaikkujen levittämisessä facebookryhmästä ja kaikilta innostuneilta – jos jokainen ryhmäläinen jakaisi kymmenekin flaikkua, tieto kulkeutuisi jopa 800 ihmiselle.
-> keskitytään flaikkujen kanssa Viitaniemeen ja Stavangerin puiston lähiympäristöön, jaetaan muualle julisteita. Hyviä paikkoja ovat mm. bussipysäkit, joissa ihmiset tulevat odotellessaan julisteita lukeneeksi.
-> Tarjotaan jameissa myös lettuja – HannaE tutkailee rengaspolttimen ja muurikan lainausmahdollisuuksia.
-> pohditaan myös mahdollisuutta levittää aiheesta mainoksena iso, maalattuja lakanoita Jyväskylän lukuisille silloille.
-> Tempauksesta on myös laadittava lehdistötiedote ja kutsuttava mahdollisuuksien mukaan median edustajia paikalle.

Reclaim the Street
-> Pohdittiin mahdollisuutta tilataiteilla sormiväreillä ja paksulla paperilla terveisiä JE:lle. Jokainen halukas saisi painaa kämmenensä kuvan sormiväreillä ja kirjoittaa tussilla terveisensä. Näin saatu juliste toimitettaisiin JE:lle.
-> edelleen VaNuilta pöytien kysyminen vaiheessa. Mietittiin, että yhteistyö heidän kanssaan voisi palvella molempia – kenenkään ei tarvitsisi päivystää pöydän ääressä kohtuuttoman pitkiä aikoja kerralla ja VaNut saisivat halutessaan myös omia flaikkujaan tms. jakoon.

Kansalaistapahtuma Lounaispuistossa.
-> Ajateltiin olla yhteydessä Greenpeacen suunnalla nimenomaan Lauri Myllyvirtaan, jota autoimme heidän ydinvoima-aiheisessa sähkön lisälaskukampanjassa.

Tukikonsertit Jelmun kanssa
-> Ei uutta.

Asiantuntijapaneeli
-> Harri ottaa vetovastuun tästä, koska on nimenomaan tästä kaikista kiinnostunein.
-> Arveltiin, että 5-6 osallistujaa voisi olla hyvä määrä, esimerkiksi jaolla kolme puolesta, kolme vastaan. Jos paikalle saataisiin edustaja asian poliittiselta, taloudelliselta ja tieteelliseltä laidalta (yksi kustakin molemmin puolin) saataisiin varmasti hyvä ja monipuolinen keskustelu.
-> Harri tutkii mahdollisuutta saada tapahtumaa puheenjohtajoimaan sosiaaliekologian proffansa, jolla voisi olla aiheesta sekä näkemystä, että asiantuntemusta.
-> Harri lupasi selvitellä muitakin osallistujia. HannaE ehdotti, että puolesta voisi pyytää puhumaan poliittiselta saralta jonkun sekä JE:n hallituksessa, että kaupunginvaltuustossa istuvan ja taloudelliselta saralta jonkun JE:n omista työntekijöistä – esim. toimitusjohtaja Juha Lappalaisen. Vastapuolelle ajateltiin kutsua Anna Auteretta, joka sinnikkäästi on istunut myös JE:n hallituksessa ja siellä vastustanut ydinvoimayhteistyötä.

Kirjekampanja ja adressi
-> HannaE lupasi tekstit valmiiksi tällä viikolla.
Kuntalaisaloite
-> siirretään katsottavaksi sitten, kun kirjekampanjan ja adressin tekstit ovat valmiit.
Keski-Suomen energiaomavaraisuusjulistus
-> Kaikki äkkiä katsomaan ja kommentoimaan. Teksti löytyy tällä hetkellä sähköpostiryhmän omalta sivulta, dokumenteista.

6. Seuraavan kokouksen aika ja paikka
* Todettiin, että ensi viikon kokous voidaan hyvin pitää Harjulla. Aika 22.7. klo 18 on ihan ok. Koska osanotto saattaa kuitenkin jäädä vähäiseksi HannaN:n ollessa iltavuorossa ja Harrin mökillä, HannaE kokoustaa sen väen kanssa, joka paikalle ehtii. Ellei kukaan ilmoita osallistumishalukkuuttaan ensi viikon alkuun mennessä, kokous lienee viisainta perua.
* Todettiin, että ihmisten houkuttelemiseksi mukaan kampanjaan, kokous 29. 7. (klo 18 alkaen) on myös ydinvoiman vastaiset jamit ja lettutarjoilu.
* Pohdittiin, vieroksuvatko ihmiset kokouksia, joiden yhteydessä siivoillaan – päätettiin tarkentaa tiedotusta aiheesta, että siivousinnottomammat voivat tulla vasta kokouksen alkuun ja siivousta rajoitetaan kokousta edeltävään tuntiin.

7. Vapaa sana.
* Jos vaikka mitä sanottiin, mutta kaikki olennainen on jo tuossa ylhäällä.

8. Loppupiiri.
* Jäi pitämättä väen vähyyden vuoksi. Oletamme, että kaikki kolme saivat sopivaksi katsomansa määrän suunvuoroja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti