torstai 13. elokuuta 2009

Ranua rescuen tukimiekkarin satoa..


Eilisen kokouksemme tuloksena päätimme alkaa oman toimintamme ohessa Ranua Rescuen Jyväskylän tukiryhmäksi. Ranua Rescue on Ranuan paikallinen uraanin louhimista vastustava ryhmä. Heidän järjestämänään oli tänään mielenosoitukset Tampereella ja Helsingissä ja tarkoituksena vastustaa Arevan aikeita louhia uraania Ranuan kunnan mailla vaarantaen pohjavesialueiden puhtauden. Me päätimme järjestää myös miekkarin täällä Jyväskylässä.



Aikataulumme oli tiukka, vain yksi päivä mutta päätimme pykeltää kokoon pienimuotoisen tempauksen, jossa jaetaan informaatiota ydinvoiman ja uraanin louhinnan vaaroista.
Siispä välittömästi töistä päästyäni oli käytävä aktivistin hommiin. Pieni mutta sitäkin innokkaampi porukkamme jakautui erinäisiin askareisiin. Minä otiin kouraani spray-maalipurkin ja aloin vääntää banderolleihin iskulauseita ja Vaihtovirtaverkko-ryhmämme logon ensimmäistä vedosta. Hanna otti hoitaakseen tiedotteiden, flaierien ja adressin kirjoittamisen ja paperille saattamisen. Miska lähti hankkimaan pajua, josta muotoilimme kehikon yhteistoiminnallista tilataideteostamme varten. Aina yhtä avuliaat Feduan kädet auttoivat meitä kaikenlaisessa tarvittavassa, kiitos siitä! :)



Aikataulu ei varsinaisesti ottanut helpottaakseen, vaan valtavalla vauhdilla lähdimme kiirehtimään kohti iskupaikkaamme Jyväskylän kävelykadun kompassia. Paikan päälle ehdittymämme pistimme toimipisteemme pystyyn aivan keskustan sydämeen levittämällä banderollit katutasoon ja virittämällä pajukehikkomme liikennemerkin varaan pisteemme välittömään läheisyyteen. Hanna ja Miska kävivät suoraan hommiin jakaen informaatiota ja flaikkuja ihmisille ja pyrkien kirvoittamaan keskutelua ydinvoimaa koskien. Itse kävin puuhaamaan tilataideteoksemme parissa virittäen tuon jo tutuksi käyneen hämähäkin verkkomme pajukeppien varaan samalla houkutellen ihmisiä osallistumaan sen tekoon ja keskustelemaan aiheesta kanssani.



Innokkaita keskutelijoita ja osallistujia näkyikin löytyvän kaikkien aktivistien hoideltaviksi niin ydinvoiman vastustajista kuin puolustajistakin. Keskustelun herättämisen näkisinkin yhdeksi tärkeimmistä tehtävistämme tämän asian saralla. Flaikut ja tietoiskut tekivät hyvin kauppansa ja seuraavaksi kävimmekin onnetomien ohikulkijoiden kimppuun adressin kanssa keräten allekirjoituksia samaiseen vetoomukseemme, jonka sinäkin voit käydä allekirjoittamassa sivun oikeasta ylälaidasta löytyvän linkin välityksellä.



Tällaiseksi pieneksi ja hätäisesti kasatuksi protestiksi tempaus oli mielestäni äärimmäisen tehokas ja onnistunut. Nimiä saatiin adressiin ja tietoa jaettua tunnin aikana varsin mukava määrä. Hommia saatiin tämän eteen tehdä hartiavoimin näin pienellä porukalla ja samaan hengen vetoon on hyvä toivottaa uudet toimijat äärimmäisen tervetulleiksi. Mukaan pääset esim. sähköpostilistamme sekä facebook-ryhmämme kautta, joiden tiedot ja linkit löydät tämänkin blogin sivulta.


Näpit spray-maalissa kiittää tyytyväinen aktivisti, Katriina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti