perjantai 31. heinäkuuta 2009

Kuokkalan Vesitornin kokous 8. 7. 2009

Kokouspöytäkirja


Läsnääolijoiden esittäytyminen ja toteaminen.
Anni Pursiainen, Harri Mulari ja Hanna Era.
Taiteilussa ja siivouksessa oli mukana myös Katriina Ojala ja lapsia.

Kokouksen järjestäytyminen
– puheenohjaajan ja muistiinmerkitsijän roolien miehitys.
Puheenjohtajuus avoin, sillä kokoukseen osallistuu vain kolme henkilöäöä.
Sihteerinä Harri Mulari

Puhepiirinä kokemusten ja ajatusten jakamista Greenpeacen kampanjasta.

-> Jyväskylässä kampanja meni hyvin, koska laskuja saatiin jaettua monia ja uutiskynnys rikottiin. Organisointi oli ihan toimiva – kellekään ei jäänyt kohtuutonta määräää jaettavaksi ja jakaminen sujui kohtuullisen kivuttomasti

-> Pohdittiin myös, olisiko meidän hyvä porukkana ottaa kantaa siihen, miksi osallistuimme voimakkaita reaktioita herättäneeseen kampanjaan. Anni esitti, ettei kampanjan kommentointi ole meidän asiamme – Greenpeace on jo sitä kommentoinut omilla sivuillaan. Hanna esitti, että olisi hyvä kuitenkin reagoida ihmisten tyrmistykseen ja kertoa miksi juuri meidän porukka oli mukana. Ajatuksella siitä, ettei viestinviejää kannata ampua voisi ihmiset saada ymmärtämään asian meidän näkökulmastamme.

->Asiasta ei kuitenkaan päätetty vielä suuntaan tai toiseen.

Toimintatapojen ja vastuuparien valinta sekä kampanjan jakaminen hallittavan kokoisiin osiin.

* Reclaim the Street
-> lisättiin listaan jälkikäteen. Päätettiin osallistua porukalla, vaikka Hannalla ja Katilla jo omiakin suunnitelmia ko. tapahtumaan.
-> Pohdittiin eri osallistumismuotojen sopivuutta tapahtuman formaattiin – teltan tai muun raskaamman ja vaikeasti siirrettävän rekvisiitan mukaan tuominen haasteellista, koska tapahtuman tarkkaa sijaintia ei tiedetä, kuin vasta tapahtuman hetkellä. Pöydän/pöytien mukaan ottaminen helpottaisi kuitenkin esim. flaikkujen jakamista merkittävästi. Päätettiin kysyä VaNuilta heidän kannettavia pöytiään.
-> Pohdittiin oman pisteen toiminnallisia mahdollisuuksia – ihmiset saadaan helpommin pysähtymään ja kiinnittämään huomiota jakamalla jotakin. H. Ehdotti mehua. A arveli, ettää janoisiin hippeihin uppoaa enemmän mehua, kuin paikalle jaksetaan kantaa. - Ei päätöksiää tästä.
-> pohdittiin myös toisenlaisen tilataideteoksen tekemistää RS:ssä. Esim. Ydinvoiman vastustajien kämmenenjälkien painaminen sormivärein tässäkin kokouksessa käytössä olleelle paperille ja tussein terveisten kirjoittaminen JE:lle. - Ei päätöstäävielä.
-> Lisäksi omien tapahtumien päivämäärien olisi hyvä varmistua RS:iin mennessä, jotta saadaan kutsuja ja flaikkuja jaettua mahdollisimman paljon tuolloin.

* Kansalaistapahtuma Lounaispuistossa
-> Ajateltiin kutsua yhteistoimintaan tapahtuman järjestämiseksi kaikki mahdolliset aiheesta kiinnostuneet järjestöt, sekä uusiutuvia energiamuotoja tavalla tai toisella tuottavat yritykset.
-> Pitää tarkastaa Lounaispuiston vuokra – kulut ajateltiin kattaa tarjoamalla kaikille tapahtumaan osallistuville organisaatioille telttapaikka ja näkyvyyttä osallistumismaksua vastaan.
-> Tapahtumalle olisi hyvä saada muutakin sisältöäöä – paljon puhujia, mielellään ympäri Suomea ja eri organisaatioista, sekä mahdollisesti musiikkia. Lisäksi pisteitää olisi hyvä kehitellää toiminnallisuuden ja osallisuuden ajatuksella. Mahdollisesti myös omasta takaa lapsiparkin järjestäminen paikalle voisi olla hyvä ajatus.

->Ajankohta: elokuun loppupään vkl? 29. tai 30. ??

->Päävastuu Hannalle apureina Miska ja Katriina. Vastuuta voidaan pilkkoa vielä pienempiin palasiin tämän kanssa ja lisäapua otetaan mielellään vastaan. Anni totesi, että K-tapahtuman järjestäminen voi olla ylivoimainen ponnistus, koska sellaisen järjestämisessä on niin paljon työtä.

* Tukikonsertit yhteistyössä Jelmun kanssa
->Voi järjestää pitkin syksyä.
->Bookkaus ajoissa.
-> Nakitettiin kysymättä ennenkin Jelmun kanssa työskennelleen Ainon harteille.
-> Todettiin, ettei ole ihan tärkeimpiä asioita – tehdään niin paljon, kuin resurssit antavat myöten.

* Asiantuntijapaneeli
->Ajankohta voisi olla myöhemmin kuin kansalaistapahtuma: Syyskuu, lokakuu tai marraskuu.
->Sponsoreiksi Luonnonsuojeluliitto tai Greenpeace – miksei molemmatkin?
-> Paikaksi: Nikolain sali, A-sali, joiden hyvä puoli, että ovat keskustassa ja huono, että ovat kalliita tai Minnan sali, joka on pääkirjastolla ja hinnaltaan kohtuullinen?

* Kirje/korttikampanja Jyväskylän Energialle
-> Käytetään mahdollisesti Hannan ydinvoima-aiheista aloitetta tekstin pohjana.
-> Laitetaan teksti jakoon nettiin ja ohjeistus, minne ja kenelle tulee lähettää. (Anni arveli, etteivät ihmiset omalla kustannuksellaan ole innostuneita osallistumaan moiseen. Hanna puolusti, että Amnesty on menestyksellisesti kampanjoinut juuri tällä tavalla mm. mielipidevankien vapauttamiseksi.)
-> Pidetään kortteja ja kirjeitä allekirjoitettavana kaikissa kansalaistapahtumissa ja toimitetaan niitä JE:lle porukalla isompia nippuja kerralla.

* Adressi luovutettavaksi JE:n suhteen sekä JE:n hallitukselle, että kunnanvaltuustolle
->Pohdittiin tekstin luomista Hannan ydinvoima-aloitteen pohjalta. Hanna hoitaa tekstin kuntoon – kommentointi porukalla ennen julkaisua.
-> Sähköinen adressi julkaisuun heti myös, kun teksti on kunnossa..
->Adressin aikataulu on mahdollisimman pian.

* kuntalaisaloite paikallisen sähköntuotannon tukemiseksi
->Päätettiin tehdä.
-> Aloitteita voidaan kirjoittaa useammanlaisia ja niitä kannattaa jättää useita, jotta valtuusto joutuu niitä käsittelemään ja siksi kohtaamaan asiaa mahdollisimman usein.
-> Voidaan käyttää tähän myös K-S:n energiaomavaraisuusjulistusta heti, kun se valmistuu.
-> Näitä olisi hyvä saada liikkeelle mahdollisimman nopeasti, sillä JE:n lainan takaaminen tulossa valtuuston käsittelyyn kesän aikana tai alkusyksystä.

* Keski-Suomen energiaomavaraisuusjulistus
->Alustava julistus esillä. Vedos on vielä hyvin karkea ja sen kirjoittamiseen tarvitaan lisävoimia.
->Julistus on tehtävä. Sen tärkein tarkoitus on antaa kuva siitä, minkä periaatteiden mukaan toimimme ja mikä tarkalleen on ydinvoimalle esittämämme vaihtoehto.
-> Paikallisten ihmisten saaminen mukaan julistuksen tekemiseen on äärimmäisen tärkeää. Puhuaksemme paikallisten puolesta, meidän on kuultava heidän ääntään.
-> Tiedotus on tärkeää, mutta haasteellista. Omavairaisuusjulistuksen saaminen nettiin ja sitä kautta ihmisten luettavaksi ja muokattavaksi on olennaista.

Alustavan aikataulun suunnittelua.
ks. aikaisemmat

Seuraavan kokouksen ajan ja paikan vahvistaminen.
* Ehdotus: Viitaniemen puistossa ke 15. heinäkuuta klo 18
->Kannatetaan. Harrin luona väistötilat, jos sataa tms.
Jaetaan ihan yleisesti kokouskutsuja maalikoille.

Vapaan sanan hetki kaikelle, mille ei ollut varattu omaa kohtaa.
Kokous oli kiva.

Loppupiiri ja kokouksen tulosten toteaminen.
Töitä tehtiin, mutta väkeä oli liian vähän. Toivottavasti lisää ihmisiä saapuu seuraavaan kokoukseen. Seuraavalla kerralla vähemmän touhua enemmän kokousta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti